Carolyncrest

A young family with children enlisted a collaborative team to build their dream home and create a private, outdoor retreat. The front of the home is terraced by the use of steel retainers, and an Ipe boardwalk complements the entry transitioning two sets of cantilevered concrete steps. A river birch tree perches at its terminus. Ascending the front walkway, visitors are greeted by textural plantings that interplay with sunlight haromonizing the natural materials utilized on the home’s exterior.

Once inside, views from every room bring the outdoors in. Even the master bath transports one toward serenity with architectural alocasia set against a solid, 9ft blue steel wall opposite the soaking tub.

The focal feature of the landscape is a 10ft screening wall with a circular porcelain tiled fountain, which centers on the all-glass, front pivot door. This shape was designed to mirror a pair of windows that the architect incorporated within the home. When illuminated, its glow reflects in the darkened pool at night. Layers of foilage surround the outdoor space and drought tolerant plantings weave throughout. Silvermist boulders complement the home’s textural grey leuders stone and are set among staggered concrete pavers leading toward the reflective pool.

Landscape Architect: Bonick Landscaping
Architect: Bentley Tibbs
Builder: Mark Siepiela
Interior Designer: Alice Cottrell

Carolyncrest

A young family with children enlisted a collaborative team to build their dream home and create a private, outdoor retreat. The front of the home is terraced by the use of steel retainers, and an Ipe boardwalk complements the entry transitioning two sets of cantilevered concrete steps. A river birch tree perches at its terminus. Ascending the front walkway, visitors are greeted by textural plantings that interplay with sunlight haromonizing the natural materials utilized on the home’s exterior.

Once inside, views from every room bring the outdoors in. Even the master bath transports one toward serenity with architectural alocasia set against a solid, 9ft blue steel wall opposite the soaking tub.

The focal feature of the landscape is a 10ft screening wall with a circular porcelain tiled fountain, which centers on the all-glass, front pivot door. This shape was designed to mirror a pair of windows that the architect incorporated within the home. When illuminated, its glow reflects in the darkened pool at night. Layers of foilage surround the outdoor space and drought tolerant plantings weave throughout. Silvermist boulders complement the home’s textural grey leuders stone and are set among staggered concrete pavers leading toward the reflective pool.

Landscape Architect: Bonick Landscaping
Architect: Bentley Tibbs
Builder: Mark Siepiela
Interior Designer: Alice Cottrell